لیست هزینه های عروسی در ایران

جشن عروسی جزء یکی از خاطره انگیزترین مراسم های هر فردی است. اما با توجه به هزینه های بالا همیشه چنین مراسمی با خود استرس را برای خانواده عروس و داماد به همراه دارد. با این حال شما میتوانید با یک برنامه ریزی و تدبیر در چک لیست هزینه های عروسی، مخارج اضافی را حذف و این مراسم به یادماندنی را در جمع و جورترین حالت ممکن برگزار کنید تا هم برایتان لذت بخش باشد هم پس از مراسم تا مدتها مجبور به پرداخت وام و بدهی نباشید. ما در این مطلب چک لیستی همراه با قیمت ها و پیشنهاداتی برای کاهش هزینه در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید براحتی برای مراسم جشن عروسی تان برنامه ریزی کنید.

 

۱- هزینه سالن مراسم عروسی

مهمترین و بیشترین هزینه در چک لیست هزینه های عروسی، صرف سالن و یا تالار عروسی میشود که هزینه همین مورد به عوامل مختلفی مثل معروف بودن تالار، موقعیت مکانی، لوکس بودن، نحوه ارائه خدمات و مواردی دیگری بستگی دارد. قیمت متوسط و حدودی تالارها در شهرهای بزرگ برای هر نفر ۱۰۰ تا۲۰۰ هزار تومان است که به عوامل مختلفی بستگی دارید. اما حتما راه هایی برای کم کردن هزینه به هنگام انتخاب تالار عروسی وجود دارد که باهم بررسی میکنیم.

انتخاب تاریخ و روز عروسی

برای کم کردن هزینه های رزرو تالار سعی کنید مراسم تان را به آخر هفته یعنی روزهای پنجشنه و جمعه موکول نکنید. و نکته مهم بعدی اینکه جشن تان را در روز اعیاد مهم برگزار نکنید. زیرا در روزهای تعطیل و اعیاد هزینه های تالارهای معمولا افزایش پیدا میکنند. به دلیل اینکه افراد زیادی دوست دارند که در چنین روزهایی مراسم شان را برگزار کنند.

حذف خدمات اضافی تالار

در برخی تالارها علاوه بر ارائه شام و پذیرایی از مهمان خدماتی مثل گل آرایی، اهدای هدایای کوچک به مهمان ها، نورپردازی و موارد این چنینی دارند که با حذف آنها از لیست تان میتوانید در هزینه های تالار صرفه جویی کنید.

نکات دیگر برای صرفه جویی در هزینه تالار

• مراسم عقد و عروسی را یکجا برگزار کنید.
• لیست مهمانان را گلچین کنید و سعی کنید فقط فامیل های نزدیک را در لیست تان قرار دهید.
• تالارهای مختلف را مدنظر قرار دهید و به سراغ تک تک آنها بروید تا از قیمت هایشان مطلع شوید که در نهایت تصمیم بهتری بگیرید.

در این مقاله همه چیز درمورد برگزاری مراسم عروسی در ترکیه را بخوانید.

۲- هزینه شام و پذیرایی جشن عروسی

هزینه بعدی در چک لیست هزینه های عروسی متعلق به شام و پذیرایی است. هزینه این دو نیز به موارد مختلفی از قبیل شهر، کیفیت غذا، منو و از همه مهمتر تعداد مهمانان بستگی دارد. در شهرهای بزرگ هزینه شام و پذیرایی برای هر نفر از ۷۰ هزار تومان شروع میشود تا ۵۰۰-۶۰۰ تومان هم ادامه دارد. بهترین کار برای کم کردن هزینه های این بخش نیز کم کردن تعداد مهمانان است. کیفیت را مدنظر قرار دهید و کمیت را تا حد ممکن کنترل کنید و برای کاهش هزینه فامیل ها و آشنایان دور را از لیست تان خط بزنید.

 

نکات دیگر برای صرفه جویی در هزینه شام و پذیرایی

• منوی غذا را محدود کنید و به جای چند نوع غذا (که نهایتا هم حجم بسیار زیادی از آن اصراف خواهد شد) یک یا دو نوع غذا انتخاب کنید.
• به جای سرو دسرهای لاکچری و گران قیمت از بستنی ها و نوشیدنی های گرم و سرد مناسب فصل استفاده کنید.
• با ۲ نوع میوه هم میتوان از مهمانان پذیرایی کرد.

۳- هزینه لباس عروس

هزینه لباس عروس به فاکتورهای مختلفی مثل جنس پارچه، دوخت، ساده یا پر زرق و برق، مزونی که لباس خریداری میشود و غیره بستگی دارد. در شهرهای بزرگ محل مزون هم در قیمت لباس عروس تفاوت ایجاد میکند مثلا تهیه لباس از مرکز شهر کمتر از تهیه آن از شمال شهر خواهد بود.
لباس عروس را کرایه کنید.
برای کم کردن هزینه میتوانید لباس عروس تان را کرایه کنید. راه تقریبا منطقی بنظر میرسد زیرا عملا نمیتوانید لباس عروس تان را در مراسم های دیگر بپوشید. هزینه کرایه لباس عروس در شهرهای بزرگ از ۷۰۰ هزارتومان آغاز میشود و بسته به فاکتورهایی که در بالا گفتیم تا مقادیر بالا متغیر است.

 

۴- هزینه سفره عقد

بسیاری از تالارها سفره عقد را نیز در لیست خدمات شان دارند که میتوانید همان را رزور کنید و یا اینکه به جای دیگری سفارش دهید. هزینه سفره عقد در شهرهای بزرگ از ۱ میلیون و پانصد تومان آغاز میشود و تا ۱۵ میلیون هم ادامه دارد!
سفره عقدتان را خودتان طراحی کنید و بچینید
با این کار نه تنها از هزینه این بخش نیز میکاهید بلکه تجربه ساخت و طراحی سفره عقد خودتان تبدیل به یک خاطره به یاد ماندنی برایتان خواهد شد.

 

۵- هزینه فیلمبرداری و عکاسی

یکی از هزینه های مهم جشن عروسی هزینه فیلمبرداری و عکاسی است. مانند موارد دیگر این مورد نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد مثل تعداد دوربین ها، نوع دوربین ها، تعداد فیلمبرداران، لوکیشین عکاسی، تعداد عکس ها و عوامل دیگری که معمولا در پکیج خدمات آتلیه ها موجود است. قیمت فیلمبرداری و عکاسی بسیار متغیر و وابسته است به همین دلیل فقط میتوانیم یک قیمت کاملا حدودی در اختیارتان قرار دهیم. هزینه یک فیلمبرداری با خدمات کاملا متوسط از ۴ میلیون تومان آغاز و تا ۱۵ میلیون تومان و به بالا ادامه دارد.

 

نکاتی برای کاهش هزینه های فیلمبرداری و عکاسی

• از فیلبرداری در لوکیشن های خارج از کشور صرفنظر کنید.
• بین عکاسی در آتلیه و عمارت یا باغ یکی را انتخاب کنید.
• از آتلیه های معروف صرفنظر کنید.
• عکس های کمتری سفارش بدهید.
• از فیلمبرداری آخر مراسم صرفنظر کنید.
• از پخش ویدیو فرمالیته در اخر مراسم صرفنظر کنید زیرا نیازمند ادیت خرفه ای و فوری است که همین بر هزینه این قسمت می افزاید.

 

۶- هزینه آرایشگاه عروس

هزینه آرایشگاه عروس بیش از همه به لوکیشن آرایشگاه و معروف بودن یا نبودن آن بستگی دارد. قیمت پک های عروس کاملا متغیر و با توجه به خدمات انتخابی شما از ۲ میلیون تومان شروع و تا ۷ میلیون تومان ادامه دارد.

 

نکاتی برای کاهش هزینه های آرایشگاه عروس

• پکیج های اضافی مثل خدمات ناخن، اکستنشن مو، رنگ مو، کاشت مژه و بسیاری خدمات دیگر را حذف کنید.
• یک آرایش ساده درخواست کنید.
• به سراغ آرایشگاه ها معمولی بروید.
• ابزار مورد نیاز را خودتان از قبل تهیه کنید.

۷- هزینه ماشین عروس

آیا میخواهید ماشین را هم کرایه کنید یا از ماشین خودتان یا بستگان استفاده خواهید کرد؟ جواب این سوال تاثیر زیادی در هزینه ماشین عروس دارد. برخی افراد دوست دارند که از ماشین های لوکس و مدل بالا برای عروسی شان گل بزنند درحالیکه این از همان مواردی است که میتواند هزینه را بالا ببرد. گل زدن به ماشین عروس از ۳۰۰ هزارتومان اغاز میشود و تا ۴-۵ میلیون تومان ادامه دارد. هزینه این بخش هم به گل فروشی و منطقه آن و همینطور محبوبیت آن نیز بستگی دارد.
 

 

نکاتی برای کاهش هزینه های ماشین عروس

• از ماشین خودتان استفاده کنید و از کرایه کردن ماشین های مدل بالا صرفنظر کنید.

• خودتان با کمک بقیه ماشین تان را گل بزنید. امروزه با توجه به حجم زیاد ویدیو در اینترنت میتوانید براحتی از روی یک ویدیو این کار را یاد بگیرید و ماشین تان را گل بزنید.

 

۸- هزینه موسیقی

هزینه موسیقی یکی موارد موجود در چک لیست هزینه های عروسی است. موسیقی از قسمت های به یاد ماندنی هر جشنی است و چه جشنی بهتر از جشن عروسی؟ یک تیم موسیقی خوب میتواند شور و اشتیاق مهمانان را بالا برده و مراسم رقص و پایکوبی را بسیار جذاب کند. در انتخاب تیم موسیقی صرفا به محبوبیت یک تیم بسنده نکنید و نمونه کارهایشان را ببنید. هزینه موسیقی نیز متغییر و وابسته به فاکتورهایی مثل تعداد افراد تیم، ابزارآلات موسیقی و غیره است. ولی یک قیمت حدودی از چیزی حدود ۳ میلیون تومان آغاز میشود تا بالا.

 

نکاتی برای کاهش هزینه های موسیقی

• تیم هایی با افراد کم را انتخاب کنید.
• از خدماتی مثل نورپردازی توسط تیم موسقی صرفنظر کنید.
• یک کیفیت خوب در صدا کافی است و به استفاده از ابزارآلات زیاد فکر نکنید.

۹- هزینه کارت دعوت

کارت دعوت عروسی میتواند فیزیکی باشد که در این حالت جدای از هزینه طراحی آن برای چاپ هر کارت باید چیزی حدود ۲ هزارتومان تا ۱۰۰ هزارتومان بسته به نوع کارت تان پرداخت کنید.
کارت تان را خودتان طراحی کنید
با کمی دانش در زمنیه برنامه های گرافیکی مثل فوتوشاپ میتوانید به راحتی کارت عروسی تان را خودتان طراحی کنید و فقط هزنیه چاپ آنرا پرداخت کنید.
دعوت نامه دیجیتالی بفرستید
در دنیای اینترنت رفته رفته این موضوع نیز جا می افتد و همین حالا هم شما میتوانید کارت های دعوت تان را خودتان و یا شخص دیگری برایتان طراحی کند و به سادگی آنرا از طریق شبکه های اجتماعی برای مهمانان تان ارسال کنید.

 

۱۰- هزینه دسته گل عروس

این مورد نیز با انتخاب یک گل ساده اما زیبا که مطابق با سلیقه عروس است، از هزینه های اضافی میکاهد. دسته گل عروس از چیزی حدودی ۲۰۰ هزارتومان آغاز میشوند و تا ۱ میلیون تومان و بیشتر ادامه دارد. برای کاهش هزینه این قسمت میتوانید از گل های طبیعی استفاده کنید و براحتی آنهارا با یکدیگر ترکیب و از فروشنده بخواهید برایتان تزیین کند. در غیر اینصورت گل های مصنوعی مقرون به صرفه نیز در بازار موجود است.

هزینه های دیگر مراسم عروسی

مواردی که در قسمت بالا توضیح داده شده اند نسبتا جزء هزینه های بالای جشن عروسی محسوب میشوند. در این قسمت برخی دیگر از هزینه های خرد عروسی را برایتان لیست میکنیم که با توافق و خلاقیت خودتان در این موارد نیز میتوانید آنهارا حذف و یا با استفاده از روش های مختلف هزینه را کاهش دهید.
• لباس داماد
• آرایشگاه داماد
• کیک مراسم
• گل آرایی تالار
• کیف و کفش و لوازم جانبی عروس
• شاباش و انعام

سخن آخر

جشن عروسی یکی از مهم ترین مراسم های زندگی هر فردی است ولی در راستای داشتن یک ازدواج آسان میتوان بسیاری از چیزهایی که در مراسمات تجملی وجود دارد را حذف کرد و در عوض یک جشن ساده ولی به یاد ماندنی برگزار کرد. مواردی که در چک لیست هزینه های عروسی بالا ارائه دادیم موارد مهمی بودند که تقریبا هر جشن عروسی به آن احتیاج دارد و تا جای ممکن سعی کردیم پیشنهادات مان در راستای کاهش هزینه ها را در اختیار شما قرار دهیم. بقیه تصمیمات به عروس و داماد و خانواده های آنها بستگی دارد که چگونه با تدبیر و خلاقیت خود بتوانند تا جای ممکن از صرف هزینه اضافی جلوگیری کنند.